krzynol napisał/a: to ma być z założenia delikatne, klimatyczne światło
Podłoga samochodu to raczej nie miejsce na robienie klimatu, chyba że planujecie jakieś bunga -bunga to lepiej czerwone diody gdzieś w podsufitkę
Zamieszczone przez krzynol
bishop, nie wchodzę w to
Ja cie wcale nie chce przekonać do zmiany, ale jak zacząłem się wymądrzać w Twoim temacie ,to pasowało czymś to poprzeć, stąd te fotki.
Rozjaśnianie i przyciemnianie na pilota od http://allegro.pl/sciemniacz-rf-radi...688667553.html, ...ale już zdemontowane, ponieważ podświetlenie w czasie jazdy jest całkowicie zbyteczne, samochód to nie kino i jak się komuś zachce siku to nie wyjdzie i nie wybije sobie ząbków , a dwa, to czym chcecie robić klimat ,błotem i piaskiem na dywanikach, no chyba że codzienne będziecie myć i suszyć dywaniki a co 3dni odkurzać :lol:
Jasność dobrałem wcześniej próbując inne moduły 4led 5050, 3led 5050 i to była moc, teraz 3led 3528 jest idealnie, podłoga jest podświetlona , a nie rozświetlona ,fotki tego nie oddają jak można zauważyć smatrfon i noc = fotoporażka, z zółtej żarówki zrobił czerwone tło, a, trawę jak w maju w dzień, próbowałem poprawić fotki, ale w końcu machnąłem ręką...
80% rozwiazań ori jest dobrych, ale w pozostałych 20% trzeba poprawiać fabrykę,wtedy liczy się dobór komponentów i jakość montażu.
Dla mnie to Ty możesz tam sobie wsadzić halogen LED albo lampy UV i się opalać. Widocznie mamy inne cele i oczekiwania co do tego moda.
Przejedź się w nocy np. nową A6 a zrozumiesz o co chodzi, narazie się czuje jakbym ślepemu opowiadał o kolorach
Ledy w klamkach, nogach, kieszeniach drzwi, lampce w podsufitce robią naprawdę przyjemną atmosferę
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Do kompletu ledów potzreba jeszcze rodzielacz ok 7pln z alle. Dolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza, kabelek puszczony prawym słupkiem, a sam rozdzielacz przyklejony taśma dwustronną za dmuchawą.
4 sztuki przedłużaczy /ok 3pln/ z alle- 2x2m i 2x3m, przylutowane do modułów led.
Wszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo :szeroki_usmiech
Do kompletu ledów potzreba jeszcze rodzielacz ok 7pln z alle. Dolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza, kabelek puszczony prawym słupkiem, a sam rozdzielacz przyklejony taśma dwustronną za dmuchawą.
4 sztuki przedłużaczy /ok 3pln/ z alle- 2x2m i 2x3m, przylutowane do modułów led.
Wszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo :szeroki_usmiech
Sorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposób :|
Wszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo
Sprostujmy, ORI taśma to coroplast a nie TESA.
Zamieszczone przez bishop
A podobno ORI rozwiązanie to dużo roboty
BTW, nie wiem skąd teoria o grzaniu się i wysokim poborze prądu ORI ledów
Zamieszczone przez KulfonP
Sorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposób
Nie znasz się, spuść powietrze bo pękniesz
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Chłopaki tylko przy odsprzedaży auta nie zapomnijcie dołączyć uaktualnionych schematów elektrycznych kupującemu :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
O tym, że ja mam na modułach wiecie tylko Wy i ja, reszta ludzkości 99,99% o tym nie będzie wiedziała :lol: , /a nawet ma to w d.../, liczy się efekt wizualny, a dla mnie jeszcze jakosć montażu , niezawodność i cena. Nikt nie będzie wsadzał głowy pod fotel, żeby zobaczyć szkiełka z napisem skoda, ...ale gdyby miały być na wierzchu widoczne wtedy nie miałbym wyjścia i zakałdał ori.
Zamieszczone przez krzynol
myślałem, że po ludzku z bordnetza jest to puszczone
A możesz podac koszty Twojego półdruta :P , czyli wymiana bordnetza / bo w turze chyba trzeba wymieniać/, lampek, kabli, montażu i kodowania, po prostu , przyjeżdzam do Ciebie zostawiam samochód i za 4 godziny odbieram z lampkami, wszystkie części Twoje i montaż ile muszę zapłacić ?
Sorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposób
Jak nie masz nic do przedstawienia to nie śmieć w temacie...bo Mikołaj przyniesie ci wibrator :diabelski_usmiech
ja już nie będę się ledów czepiał, bo to insza inszość
ale podłączenie pod lampkę sufitową?!
jak w jakimś Golfie 3, gdzie tylko tak dało się to zrobić
a jak w dzień otworzysz drzwi to lampka górna się zapala i nogi też?
bo widzisz w rozwiązaniu ori, w dzień (czyli DRL) nie zapalają się bez potrzeby lampki nóg, a lampka górna się zapala
a gdzie menu "footwell light" w maxi
a gdzie regulacja jasności w maxi?
a gdzie doświetlanie nóg podczas jazdy?
i gdzie regulacja jasności poprzez regulator lub automatyke
gdzie niezależność i autonomiczność tych lampek?
EOT z mojej strony na ten temat
bordnetz 30B do O2 obsługuje ledy w lampkach, czyli nie zgłasza błędów
sterowniki do O2FL/Tour chyba też to mają od razu wbudowane
Ponawiam pytanie
Regulacja na maxidot + - 5% ustawiłem na minimalne oświetlenie podczas jazdy 20%, czy da się ustawić jeszcze mniej przy pomocy VCDS ?
Cena moda to ok 250 zł i własna praca, wszystko profes. wpięte w centralkę i zakodowane
+ wtyczki pod fotelami (bardzo trafna sugestia kolegi andrzej111).
O tym, że ja mam na modułach wiecie tylko Wy i ja, reszta ludzkości 99,99% o tym nie będzie wiedziała :lol: , /a nawet ma to w d.../, liczy się efekt wizualny, a dla mnie jeszcze jakosć montażu , niezawodność i cena. Nikt nie będzie wsadzał głowy pod fotel, żeby zobaczyć szkiełka z napisem skoda, ...ale gdyby miały być na wierzchu widoczne wtedy nie miałbym wyjścia i zakałdał ori.
Jak nie masz nic do przedstawienia to nie śmieć w temacie...bo Mikołaj przyniesie ci wibrator :diabelski_usmiech
bordnetz to inna sprawa, bo nie służy tylko do lampek, a wręcz lampki są marginalnym dodatkiem
Ale bez właściwego lampki nie pójdą , trzeba kupić i koniec, strzelam że używka to ze 2stówki :?: . a montaż wszystkiego starczy 100pln?, bo części to wyżej kolega napisał
Panowie to miał być tutorial a robi się onet :evil: . O gustach się nie dyskutuje i każdy robi jak mu pasuje. Więc prosiłbym o konkrety, albo na "Mikołajki" będą :banan a nie rózgi...
Komentarz